^Omhoog
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Hart van Nederland
Drukke weken voor ballendokter Richard

Niet alleen bij de profs, maar ook bij de amateurs wordt er weer gevoetbald. In de zomer is er hard gewerkt om alles in orde te hebben voor het nieuwe seizoen.

Velden worden gemaaid, kantines opgeknapt en ook de ballen moeten weer speelklaar zijn. Maar ja een nieuwe bal, dat is voor een amateurclub soms best een uitgave. Gelukkig is daar ballendokter Richard Bakker uit Doesburg

 

Radio 538

Drukke tijden voor ballendokter Richard Bakker

Het zijn drukke tijden voor ballendokter Richard Bakker uit Doesburg. Steeds meer amateurclubs in Nederland laten hun kapotte voetballen repareren in plaats van dat ze nieuwe ballen aanschaffen. Een nieuwe bal kost tussen de 40 en 80 euro, terwijl een bal repareren maar 8 euro kost. Richard repareert er zo’n 150 ballen in de week. Er zijn ongeveer 3 tot 5 ballendokters in Nederland. Richard: ‘het is een uitstervend beroep. De meeste clubs weten niet dat ze de kapotte ballen kunnen laten maken.’

 

Verloren ambacht: de ballenmaker

Gepubliceerd op 22 aug. 2014 TV Gelderland

Steeds meer voetbalverenigingen moeten op de kleintjes letten. Daarom kopen ze geen nieuwe ballen, maar laten ze lekke exemplaren repareren.

Een van de weinige mensen die het ambacht nog beheersen, is Richard Bakker uit Doesburg. Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen en daarom komt hij bijna om in het werk. Hij krijgt minimaal 100 lekke ballen per week binnen.
Repareren is goedkoper

Repareren loont, volgens Bakker: 'Een goede wedstrijdbal kost tussen de 60 en 90 euro. De ballen die ze bij het WK en in de Champions League gebruiken, kosten wel 120 euro per stuk. Een nieuwe binnenbal kost je 8 euro, dus dat kan makkelijk.'
Verloren ambacht

Voor de Doesburger is het nu nog een parttime baan. 'Ik ben er 3 tot 4 dagen per week mee bezig, maar er zit een stijgende lijn in. Als ik een beetje doorwerk kan ik tussen de 8 en 10 ballen per uur plakken. Er zijn weinig mensen die dit nog kunnen. Dat is niet erg, want ik heb nauwelijks concurrentie', lacht de ballenmaker.
Voetbal, rugbybal, GPS-bal?

Het zijn niet alleen voetballen die een tweede leven krijgen. Bakker herstelt ook boksballen, volleyballen en rugbyballen. De meest bijzondere klus kwam uit België.

'Ik werd door een ondernemer gevraagd om een GPS-zender in een bal te verwerken. Daarmee kunnen ze de bal precies volgen en kun je zien welke speler het meeste balbezit heeft en of de bal echt over de doellijn ging. Nu zijn er mensen die dat precies bijhouden maar dat kun je met een GPS-bal automatiseren.'


 

Balservice: wat een service!

De vereniging V.V. Oude Maas heeft dit jaar ingezet op een aardige inventaris m.b.t. onze materialen. Daarover later meer. Ook trainingsballen vallen daaronder. In de laatste tijd had zich een aardige voorraad goede trainingsballen 'opgestapeld' die even in reparatie moesten voordat ze weer gebruikt konden worden. Deze lekke ballen hebben wij aangeboden aan Balservice. Voor een heel mooie prijs kregen wij de ballen allemaal binnen twee dagen! gerepareerd terug. Een mooie service van Balservice, waar we graag nog eens terugkeren. Alle teams zijn weer blij met de aangevulde voorraad.

http://www.vvoudemaas.nl/nieuws/algemeen/1141-balservice-wat-een-service


Copyright © 2013. Bal Service.nl Rights Reserved.